Használt Volkswagen felvásárlása

Cégünknél is a kiemelt márkák között szerepel a Volkswagen, de természetesen más márkák felvásárlásával is foglalkozunk.

Keressen minket bátran, ha eladó Volkswagen gépjárműve van, nálunk korrekt ajánlatot kaphat rá!

06 30 460-4398 / info@auto-buda.hu


autofelvasarlas volkswagen

1904-ben beszéltek először a német nyelvterületen arról, hogy létre kellene hozni egy „Népautót”. A Motorwagen című szaklapban latolgatták az előnyeit egy tömeggyártású autónak, szemben a motorkerékpárral, ami addig a legnépszerűbb közlekedési eszköz volt. A „Népautó” ötlete sok mérnököt ösztönzött, hogy koncepciókat, terveket készítsenek, így a magyar származású Barényi Béla (18 évesen) elkészített egy futóműtervet 1925-ben. Az Ő tervrajzában egy farmotoros, boxermotoros, léghűtéses tömegautó szerepelt (később ezt vette alapul F.Porsche is). A Volkswagent 1937-ben alapította a nemzetiszocialista német kormány, eredetileg a Volkswagen Bogár gyártására.

A konszern jelenleg az egyik legnagyobb autógyártó a világon. 2005-ben több mint 5,2 millió járművet értékesített, világpiaci részesedése 9%-nál is nagyobb. 1998-ban 3 sport- és luxusautó gyártót is felvásárolt, az olasz Lamborghinit, a francia Bugattit, és az angol Bentleyt. A Bugatti Veyron bekerült a Guinness Rekordok könyvébe is, mint a világ leggyorsabb szériaautója. 2009-ben, hosszú éveken át zajló párharc után a Porschét is integrálták a wolfsburgi Volkswagen konszernbe, bár eredetileg a Porsche szerette volna felvásárolni a Volkswagent. 2012-ben felvásárolták az olasz Ducati sportmotorkerékpár gyártót is. (Forrás: Wikipédia)

 


06 30 460-4398 / info@auto-buda.hu